Cold Drip (Asya'da Dutch Coffee olarak bilinir) en eski kahve demleme yöntemlerinden biridir ve 17. ve 18. yüzyıla, VOC (Vereenigde Oost-Indische Compagnie 1602-1800) dönemine dayanır. Kahve sıcak su yerine buzlu soğuk su ile demlenir. Kahve demleme süresi diğer demleme sürelerine göre çok farklıdır. Boyutuna göre 4 ile 18 saat arasında değişir, kahvenin su ile uzun süre temasta kalmasından dolayı en yüksek kafein oranına sahiptir. Kolay, kolay okside olmaması, kahvenin özelliğindeki lezzet ve aromalar için daha büyük bir alan sunuyor. Aynı zamanda bu acı veya ekşi bir tat oluşmamasını sağlıyor. Kahvedeki yağarın soğuk su ile demlendiğinden çözülmüyor olmasından dolayı 0 kalorilidir. Herhangi bir tatlandırıcıya ihtiyaç duyulmadan içilebilir. Soğuk demleme sayesinde hiç bir lezzet kaybına neden olmaz ve doğal olarak uzun ömürlüdür.
Tarihçesi
Vereenigde Oost-Indische Compagnie 1602-1800 (VOC): Birleşik Doğu Hindistan Şirketi Genel Hollanda Devletleri'nde sömürge gerçekleştirmek üzere 1602 yılında kurulmuş, Asya'da 21 yıl boyunca tekel faaliyetleri yürütmüş imtiyazlı bir şirkettir. Daha fazla bilgi için bkz. VOC.
Efsaneye göre: Hollandalılar 1616 yılında Yemen'den kahve fidanını gizlice çıkarırlar ve Hindistan'da Malaba'da ilk kahve plantasyonunu kurarlar. Daha sonra Batavia (Endonezya'nın eski başkenti) da kahve plantasyonu kurarlar ve Avrupa'da kahve ticaretini eline geçirirler. VOC denizcileri, gemilerin güvertelerinde ateş yakılması yasak olduğundan ve demlenen kahveyi uzun ömürlü saklamak amacı ile soğuk su ile kahve demleme tekniği geliştirirler. Bu kahve demleme tekniğini Kore ve Japonya'ya tanıtılar. Ve günümüzde geliştirilmiş hali Kore ve Japonya'da (Dutch Coffee: ダッチ・コーヒー – dacchi kōhii en “더치커피” – deochi keoppi) bu teknik ile kahve demlenmektedir.
Cold Drip Demleme Tekniği
Dutch Coffee, Cold Drip Coffee, Ice Drip Coffee, Kyoto Dripper ve Water Drip Coffee?
Bu terimlerin ve soğuk demleme tekniklerinin farkı nedir? Aslında hiç bir farkı yoktur. Amerika Birleşik Devletlerinde ve Avustralya'da Cold Drip, Ice Drip, Water Drip olarak bilinirken, Kore ve Japonya'da Dutch Coffee olarak bilinir.
Dipnot: Unutmayın ki her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Suyun sıcaklığı, kahvenin inceliği ve miktarı ile yada zamanlama ile ufak oynamalar yapıp ağız tadınıza göre ideal demlemeyi bulabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler
-
Cold Dripper
-
Cupping Masaı
-
Su
-
Buz
-
Kahve
-
Kahve Değirmeni
-
Cold Drip Filtre
-
Hassas tartı

1. Adım
Kahve çekirdeklerini hassas tartıda 65 gram tartınız.

2. Adım
Kahve değirmeninizi, ayarlayınız. Kahvenizin türüne, tazeliğine, kavrulma tarihine, kavrulma seviyesine vs göre değişir.

3. Adım
Kahve çekirdeklerini, kahve değirmeninde taze bir şekilde öğütünüz.

4. Adım
Kahve haznesinin filtresini yere paralel şekilde yerleştiriniz.

5. Adım
Filtreyi yerleştirdikten sonra, kahvenizi hazneye dökünüz.

6. Adım
Kahvenin üstünü düzeltikten sonra, kağıt filtreyi kahvenin üzerine yerleştiriniz.

7. Adım
Su haznesini yerine yerleştiriniz. Su (400ml.) ve buz (300gr.) hassas tarıda tartınız.

8. Adım
Su ve buz karışımınızı üst hazneye dökünüz. Musluğu açarak filtre ve kahvenin tamamının ıslanmasını sağlamak için kahvenin üzerinde gezdiriniz.

9. Adım
Musluğunuzun damlama hızını ayarlayınız. Kahvemize ve elde etmek istediğimiz Cold Drip kahve için 4sn. 1 damla olarak ayarladık.

10. Adım
6 saatlik demleme sürecinden sonra kahvenizi çalkayarak karışmasını sağlayınız.

11. Adım
En zor kısmı tatma ve ayarlama kısmıdır. Kahvenizin tadına bakınız ve ince ayarlar ile kahvenizi ayarlayınız.